Huisstijl ontwerp

Huisstijl ontwerp

Een herkenbare huisstijl kenmerkt zich door de zichtbaarheid van het logo. Het logo bestaat uit tekst, een beeld, of een combinatie hiervan. Square Design zoekt vervolgens naar het ’vijfde’ element. Naast tekst, beeld, vorm en kleur bepaalt het vijfde element de sfeer binnen een huisstijl. Meestal wordt een uitsnede van het beeldmerk ingezet. Deze techniek bestaat nog steeds, maar toch zoekt Square Design liever naar oplossingen van nu.

 

Om tot een nieuwe huisstijl te komen beginnen wij altijd met een project briefing naar u, de klant. Vervolgens inventariseren en analyseren we de mogelijkheden, waarna we overgaan tot een strategisch ontwerp. Zo wordt een eerste conceptvoorstel tot leven gebracht. Hier kunt u een keuze maken, zodat wij vervolgens kunnen overgaan tot de juiste afstemming. Een praktijktest behoort tot de mogelijkheden. Dit kan inhouden dat proefdrukken en/of fotobewerkingen gemaakt worden zodoende een realistisch beeld te geven.

 

Voordelen van een huisstijl

Een huisstijl ontwerp kenmerkt zich hoofdzakelijk door de herkenning van uw bedrijf, product en/of dienst. U bent uniek en dat wilt u zichtbaar uitstralen.

 

Enkele zaken waar wij rekening mee houden:

• de herkenning is uniform op bijvoorbeeld pennen, auto’s en handelsdrukwerk

• er is een duidelijke samenhang zichtbaar

• de verhouding is consequent doorgevoerd

• de huisstijl versterkt de beleving

• het kleurgebruik is goed afgestemd op verschillende materiaalsoorten

• er is rekening gehouden met de volledige multimedia-mix

• nieuw is leuk en dit ondersteunt uw marketing

• u presenteert zich visueel goed (u valt op)

 

 

Ontwerp en toepassing

Onze ontwerpen worden -op voorhand- technisch beoordeeld door de uiteindelijke leverancier (meestal een drukkerij en beletteraar). Niets is vervelender dan een ontwerp met concessies. De uitvoering zal zo dicht als mogelijk aansluiten bij het gepresenteerde ontwerp.

 

Wilt u meer weten?

Neem dan gerust contact met ons op.

 

 

 

Ja, ik wil meer weten

 

 

 

ontwerp huisstijl

 

 

 

huisstijl ontwerp