Nijkerk 600 boek

Boek ontwerp Nijkerk 600 jaar Jesse eet Griesmeel

Client Bibliotheek Nijkerk

Date complete 2013

Live demo

Categories / /

Share

Square Design is verantwoordelijk voor het boek ontwerp, de opmaak, typografie en technische uitvoering. In samenwerking met de Bibliotheek van Nijkerk, schrijfster Ineke Oudes en illustrator René Speelman is het boek als jubileumuitgave tot stand gekomen.

Boek ontwerp Nijkerk 600 jaar Jesse eet Griesmeel

Boek ontwerp Nijkerk 600 jaar: “Jesse eet Griesmeel”.
Ter gelegenheid van de 600e verjaardag van de gemeente Nijkerk, die in het jaar 1413 van de Hertog van Gelre stadrechten kreeg, is een kinderboek uitgegeven. Square Design is verantwoordelijk voor het boek ontwerp, de opmaak, typografie en technische uitvoering. In samenwerking met de Bibliotheek van Nijkerk, schrijfster Ineke Oudes en illustrator René Speelman is het boek als jubileumuitgave tot stand gekomen.

Kort het verhaal: Jesse gaat met zijn schoolklas op stap in Nijkerk. Ze gaan de plekken bezoeken waar de weesjongen Gijsbertus Vedder heeft gewoond. Daar heeft hij dus helemaal geen zin in! Hij moet zelfs griesmeel proeven, bwahh…! Zodra hij de kans krijgt knijpt hij er tussenuit met zijn vriendje Nadir. Jesse ontdekt dat zijn eigen oom Maarten familie is van de weesjongen. Hij heeft spullen op zolder die van Gijsbertus zijn geweest. Een oude tol, een bikkelspel… En een borstrok, wat zou dat zijn? Jesse wordt nieuwsgierig hoe die tijd geweest is, 140 jaar geleden. Gijsbertus heeft gezien hoe de eerste stoomtrein in Nijkerk aankwam. Dat lijkt Jesse ook wel mooi. Dan gaat hij toch mee om het weeshuis te bekijken. Maar zelf een weeskind zijn? Dat nooit! De illustraties zijn rijkelijk opgenomen in dit boek ontwerp en is verkrijgbaar bij onder andere Bol.com.

 

 

boek griesmeel Jesse Boek ontwerpen