Een verpakking ontwerpen

Een verpakking ontwerpen Pounded Yam

Client Bigi Mama

Date complete 2016

Live demo

Categories

Share

Een verpakking ontwerpen met de techniek van 'inline-moulding' is een creatief- en technisch proces. We mogen niet (te) verfijnd werken en hebben daarom besloten om het ontwerp in volvlak aan te houden. Voor de doelgroep is fel kleurgebruik een van de meest primaire communicatiemiddelen die in de cultuur heerst.

Een verpakking ontwerpen; Bigi Mama Pounded Yam

Een verpakking ontwerpen voor Pounded Yam doen we niet alledaags. Zeker geen emmers die bedrukt worden met “inline-moulding”. Een druktechniek die zelfs onder de randen kan drukken. In de matrijs wordt de (full-color) afbeelding geplaatst en tijdens het persen van de emmer meteen meegedrukt.

Pounded Yam is een vermalen Yam in meelvorm en wordt na bereiding wordt in grote ballen bij gekruide soep of saus geserveerd. Met de vingers van de rechterhand wordt de Yam-fufu tot kleine balletjes gekneed, in de soep gedoopt en vervolgens opgegeten.

In plaats van yam kunnen afhankelijk van de regio ook cassave, taro of andere planten met een hoog zetmeelgehalte gebruikt worden. In Congo-Kinshasa wordt een maisbrij ook FUFU genoemd.

Het logo Bigi Mama staat ‘clean’ op een witte achtergrond. De achtergrond is wit, dat weer aansluit op de symboliek van meel. Een verpakking ontwerpen met de techniek van ‘inline-moulding’ is een creatief- en technisch proces. We mogen niet (te) verfijnd werken en hebben daarom besloten om het ontwerp in volvlak aan te houden. Voor de doelgroep is fel kleurgebruik een van de meest primaire communicatiemiddelen die in de cultuur heerst.

Een verpakking ontwerpen zoals deze emmer geeft de beste garantie dat het product goed afgesloten is en droog blijft.

Bigi Mama is een private label voor de Afrikaanse markt van Afrikaanse producten uit hun eigen thuismarkt.